Categorieën

Gisteren realiseerde ik me dat 1000 roebel een groot probleem is. Ik deel mijn verhaal over het creëren van een geldairbag

1000 roebel is het bedrag waar ik gisteren niet veel belang aan hechtte, maar vanmorgen is alles veel veranderd, omdat ik de kans kreeg om de waarde ervan te realiseren. Vervolgens zal ik je vertellen hoe ik hier ben gekomen.

Ik heb gelezen over het maken van een persoonlijk financieel plan

Zes maanden geleden, in de winter, raakte ik geïnteresseerd in het lezen van cognitieve literatuur. De inhoud van het boek zegt over hoe u uw financiën moet plannen en deze op een competente manier moet weggooien. Er werd gezegd dat grote ophopingen beginnen met kleine hoeveelheden, die voor elke financieel ongeletterde persoon onbeduidend en belachelijk lijken.

Trouwens, het was erin dat een heel interessant verhaal werd geschreven, dat een speciale indruk op mij maakte.

Het verhaal

In Amerika woonde de eenvoudigste vrouw, die een normale baan had en elke donderdag naar de bank ging om $ 5 op haar rekening te storten. Ze voerde dit ritueel zo natuurlijk uit als ze 's morgens haar tanden poetste, ontbrak en andere dingen deed.

Toen deze vrouw 82 jaar oud werd, kwam ze naar deze bank om het verzamelde geld op te nemen en was verrast: ze had een indrukwekkend bedrag van 250 duizend dollar op haar rekening! Zelfs de medewerkers van de instelling waren hier enorm over verrast.

Toen ze erachter kwam hoe groot het bedrag was dat ze tot haar beschikking had, besloot de vrouw een deel van het geld voor donaties te geven, ze in verschillende sferen te verdelen, en ze liet 20% van het bedrag aan zichzelf en de kinderen over.

Dit verhaal is voor mij een motivatie geworden.

Toen ik dit verhaal leerde, begon ik te denken: zelfs een arme Amerikaanse vrouw heeft $ 250.000, maar om een ​​of andere reden niet, hoewel ik mezelf niet als een arm persoon beschouw.

Na het lezen van de relevante literatuur leerde ik over een zeer interessante manier van sparen, die erin bestaat om een ​​kleine hoeveelheid voor mezelf te bepalen en deze regelmatig opzij te zetten. Ik besloot een interessant experiment uit te voeren. Dus nadat ik elke loonoverdracht had ontvangen, bespaarde ik 1.000 roebel in een speciaal gecreëerde spaarpot.

Mijn familie en vrienden wisten dat ik een experiment uitvoerde en soms probeerden ze me uit te lachen: ze zeggen hoeveel geld je daar al hebt verzameld? Onlangs heb ik een dergelijke vraag beantwoord: nou ja, ergens rond de 20.000, waar mijn broer om lachte, en toen zei: "Wel, is dat echt geld? Was het de moeite waard? 'Zonder er twee keer over na te denken, antwoordde ik:' Geef me 20.000 roebel. Op dit moment. Gewoon zo. " Het bleek dat hij dit bedrag niet had, en toen besefte hij wat er mis was.

Tijdens het verzamelen van mijn geld waren er veel slimme mensen die me op een dwaalspoor probeerden te brengen, maar ik was niet bezweken. Bovendien begon ik mezelf te motiveren met het feit dat ik, door 1.000 roebels per maand in de spaarpot te investeren, mijn budget niet veel schade toebrengt, en ik verzamel geen enorm bedrag voor het jaar, maar probeer toch 12.000 uit één loon te halen! Dit is waar het probleem voor de meerderheid opkomt, en ik kan me deze kleine vreugde veroorloven.

Ik heb mezelf tevreden gesteld

Vanmorgen ging ik naar een van de winkelcentra en werd ik gewoon verliefd op laarzen die 22.000 kosten. Zonder twee keer na te denken, besloot ik ze zelf te kopen. Ja, het was een spontane aankoop, maar ik heb er helemaal geen spijt van, want deze keer kon ik het me veroorloven zonder het meeste geld uit het maandbudget te halen en aan niemand te lenen.

Nu ik het resultaat van mijn acties heb ontvangen, begrijp ik de waarde van elke 1000 roebel, omdat het uit kleine hoeveelheden bestaat dat veel geld bestaat. Toen ik deze laarzen kocht, begreep ik volkomen dat er een kritieke situatie zou kunnen ontstaan ​​waarin geld zeer noodzakelijk zou zijn.Godzijdank is er noch mij noch mijn geliefden iets vreselijks overkomen, dus ik blijf genieten van mijn plotselinge nieuwe ding, terwijl ik mijn airbag aanvul met nieuwe middelen - ik zal een andere droom van hen vervullen en mezelf vreugde schenken.


1 opmerking
show:
nieuw
nieuw
populair
besproken
×
×
Weet je zeker dat je de reactie wilt verwijderen?
Verwijder
×
Reden voor klacht
avatar
Victoria Andreevna
Dat is alles, ik begin 1000 roebel per maand te besparen
antwoord
0

bedrijf

Succesverhalen

uitrusting