Categorieën

Besteed uw geld aan domme dingen: mijn grootmoeder heeft me een les geleerd die ik me mijn hele leven heb herinnerd

We ontzeggen onszelf voortdurend kleine en grote geneugten. We zijn geobsedeerd door accumulatie. En we weten zelf niet echt waar we geld voor inzamelen. Maar onlangs vertelde mijn oma me een wijs ding, waarna ik mijn houding ten opzichte van geld en uitgaven opnieuw overwoog. Oma adviseerde me om geld uit te geven aan domme dingen. Het lijkt erop dat dit belachelijk is, maar na een beetje nadenken ben ik het met haar eens.

prehistorie

Voor Pasen besloten mijn moeder en ik om de gordijnen in de keuken bij te werken. We kochten de meest modieuze - met lambrequins, met kwasten en andere modieuze decoratieve elementen. Omdat we niet probeerden de gordijnen op de richel te plaatsen, ging er altijd iets mis. Gordijnen vielen veilig op onze hoofden, we kwamen er vrolijk uit en gingen weer aan het werk.

Ons moeilijke, maar vrolijke werk werd bekeken door de grootmoeder. Ze zei peinzend dat ze een paar jaar geleden met vreugde naar het plafond zou zijn gesprongen dat ze zulke gordijnen heeft. En nu maakt het haar niet uit. Ze voegde eraan toe dat alles weggaat: jaren, mensen, en met hen dromen.

Oma's advies

Nadat we de gordijnen hadden overwonnen, spraken we veel met een kopje thee. Mijn grootmoeder gaf mij en mijn moeder veel nuttige tips. Ze zei dat een persoon leeft zolang hij echt iets wil. Daarom is het niet nodig om alles aan jezelf te ontkennen. Je moet jezelf verwennen, zelfs als je pure onzin wilt kopen. Het is tenslotte het proces van het uitgeven van geld dat voldoening geeft, niet sparen. U hoeft niet elke cent te sparen (geld wordt trouwens voortdurend in waarde verlaagd), maar geld uitgeven aan iets dat vreugde brengt. Dit is leven.

Vroeg of laat in het leven komt het moment waarop een persoon ophoudt te willen. Hij is niet langer geïnteresseerd in verschillende snuisterijen, mode-accessoires, kleding en andere kleinigheden. Maar hij heeft geld verzameld dat hij niet langer wil uitgeven. Grootmoeder zei dat als ze de kans kreeg om tientallen jaren geleden terug te keren, ze zichzelf haar verlangens niet zou ontkennen.

Mijn mening

Ik heb lang nagedacht over wat mijn grootmoeder zei, maar uiteindelijk was ik het met haar eens. In mijn leven zijn er inderdaad al soortgelijke situaties geweest. Ik wilde echt een modieuze koppeling. Maar ik heb het nooit gekocht, omdat ik dacht dat het een onredelijke verspilling was. Uiteindelijk heb ik mezelf een beetje, maar vreugde beroofd. En het geld werd uiteindelijk besteed aan sommige huishoudelijke behoeften en producten. In principe zou het kopen van een koppeling mijn budget niet halen. Gewoon, besparing op mijn verlangen, kocht ik een beetje meer voedsel en huishoudelijke chemicaliën. Desondanks betreur ik tot op de dag van vandaag de onvolmaakte aankoop. En ik stel me nog steeds voor hoe ik met hem zou kunnen pronken tijdens wandelingen en feesten. Dus nu probeer ik het advies van mijn grootmoeder op te volgen en mezelf vaker te verwennen.


50 reacties
show:
nieuw
nieuw
populair
besproken
×
×
Weet je zeker dat je de reactie wilt verwijderen?
Verwijder
×
Reden voor klacht
avatar
Leonid Lebedev
mama zei altijd ... koop live en koop niet live! wilde iets kopen! verheug je!
antwoord
+6
avatar
Tatyana Makarova
Thuis is in principe alles gelijk, en de mode grillige dame herhaalt ze altijd. Ik zou op reis gaan. De hele hand weggooien gaat niet omhoog, maar het waren geen chemisch speelgoed, maar nu ??? Ik zou vertrekken en met nieuwe gedachten en oplossingen komen.
antwoord
+2
avatar
Galina Alexandrovich
Ik ben het volledig eens met mijn oma. Waarom niet jezelf plezieren met een snuisterij of snuisterij? Dan om mezelf voortdurend te kwellen dat ik mijn leven niet had gekocht en ingekort.
antwoord
+18
avatar
Alexander Belov Galina Alexandrovich
Het gebeurt en andersom. Je koopt wat snuisterijen, en dan kijk je ernaar en denk je: nou ja, ik had het nodig.
antwoord
+17
avatar
Petr Gordienko Galina Alexandrovich
Je hebt een mannelijke kijk op dingen en je wordt niet getrokken door "een neus met jam te smeren")))), de geneugten van mannen zijn anders! ....
antwoord
0
avatar
Angela Abidova
Ik ben het eens met de woorden van mijn grootmoeder: er komt een moment dat je ophoudt iets te willen dat je lang niet kon betalen.Ik sta zelf voor een dilemma - het leek me altijd oneerlijk om me over te geven aan de vervulling van een droom
als de bouw aan de gang is en je je man moet helpen zijn schuld terug te betalen door de verantwoordelijkheid op zich te nemen om boodschappen te doen, rekeningen van nutsbedrijven te betalen, enz. Als gevolg hiervan heb ik mijn droom zo vaak geweigerd en deze is opgebrand. ze zijn voor 90% ongrijpbaar voor mij, hoewel er niets mis mee is dat ze materieel zijn.
antwoord
+5
avatar
Inna Alekseeva Angela Abidova
Daar ben ik het helemaal mee eens. Verwen jezelf!
Ik noem zulke aangename "procedures" ANOINTED NEUS MET JAM.
als ik iets cools zie en het zooooooo leuk vind, dan moet je meteen "de neus zalven met jam": stuck_out_tongue_winking_eye:
En meteen verschijnt er ergens geld, neem het daar, ga weg, maar de neus is gezalfd))) En je vliegt, fladdert, en iedereen om je heen is in orde !!!!
antwoord
+7
avatar
Tatyana Shadrina
Wanneer een persoon een droom heeft, die duur is, moet je geld besparen om te realiseren wat je wilt, en wanneer je dit ding eindelijk koopt, worden vreugde en geluk wild!
antwoord
+8
avatar
Tatyana Sergeeva
Geld moet niet worden uitgegeven aan tijdelijke grillen, maar aan dingen en kleine dingen die nodig zijn om nuttig, handig en aangenaam te zijn.
Tegenwoordig zijn appartementen (vooral onder jongeren) vol met onnodige dingen en objecten, zonder welke u veilig kunt doen. Kinderkamers zijn bezaaid met tientallen of honderden speelgoed dat het kind heeft gespeeld, een dag of twee van de Force, en dan liggen ze in een hoop, en de kinderen brengen de volgende Chinese nep-kunstwerken uit de winkel, die noch geest noch hart is.
Welnu, als u geld bespaart, moet u het voor de ziel en voorgoed uitgeven.
antwoord
+37
avatar
Vladimir Lobanov
En ik heb altijd dezelfde verlangens als het uitgeven, ik geef vooral geld uit aan eten en uitgeven.
antwoord
+10
avatar
Glorie Tikhonov Vladimir Lobanov
een persoon moet eten om te leven, en niet leven, om te eten ...
antwoord
+14
avatar
Tatyana Lobanova Vladimir Lobanov
Ik had niet verwacht weer in mijn leven te "zien" Vladimir Lobanov)))))
antwoord
0
avatar
Fashion huis
Of misschien waren deze gordijnen precies waar moeder en dochter van droomden
antwoord
+9
avatar
Ludmila stepanova Fashion huis
Een vriendin droomde heel lang over prachtige gordijnen en haar kinderen over een kitten. Uiteindelijk verschenen beide gordijnen en een kitten in het huis. Twee dagen later werden prachtige gordijnen met nieuwe gaten verwijderd en de oude gordijnen pronken weer voor de ramen. Het kitten was dol op klimmen, klampt zich vast aan zijn klauwen. Dus de droom van kinderen versloeg de droom van mijn moeder.
antwoord
+1
avatar
Natalya Alexandrova
Zeer correct artikel! Dus deprimerende besparingen! Er moet iets worden uitgesteld, als er iets is! maar sta jezelf ook toe iets te kopen dat je nodig hebt!
antwoord
+39
avatar
Julia Flamingo
Alles is correct geschreven !!! Schat, het is beter om niet met fouten te schrijven en geen godslastering te gebruiken !!!
antwoord
+16

bedrijf

Succesverhalen

uitrusting